Urheilemalla treeneihin -teemaviikko

Keväkauden viimeinen viikko harrastepuolella käynnistyy  (osalla ryhmistä jo päättynyt) ja kevätnäytös kruunaa kauden sunnuntaina 24.5. klo 16 Botniahallissa. Haluamme kuitenkin muistuttaa, että lapset ja nuoret tarvitsevat myös liikuntaa omien harkkojensa ohella.

Haastammekin nyt kaikki mukaan teemaviikon ajaksi liikumaan treeneihin urheilemalla; pyörällä, potkulaudalla, juosten, kävellen…

Hyväksi urheilijaksi kasvetaan urheilemalla ja liikkumalla paljon – joka päivä! Nuoren urheilijan tulisi liikkua ja harjoitella vähintään 20 tuntia viikossa. Minuutteja ja tunteja kertyy harjoituksista, peleistä ja kilpailuista, mutta ajallisesti suurin merkitys on arkiliikkumisella (mm. kävely, pyöräily) ja omatoimisella harjoittelulla. Kävellen, pyöräillen, scootaten tai rullaluistellen taittuvat kohtuullisen pituiset matkat kodin ja harrastuspaikan välillä.

Urheilemalla Treeneihin

Urheilulliseen elämäntapaan kasvetaan lapsuudessa. Urheiluseurat voivat yhteistyössä kotien kanssa lisätä lasten arkiliikuntaa ja kannustaa omatoimiseen liikkumiseen ja harjoitteluun. Vanhemmat voivat kannustaa lastaan fillaroimaan treeneihin ja lähtemällä itse pyörällä mukaan. Aikuiset innostavat lapsia omalla esimerkillään.
Lähde: http://www.sport.fi/uutiset/uutinen/pida-seurassasi-urheilemalla-treeneihin-teemaviikko

Lisää samasta aiheesta