Team Lidia teki historiaa yli 20 vuoteen

Vasamattarien naisten edustusjoukkue Team Lidia teki sunnuntaina historiaa, kun joukkue osallistui TV Open –kilpailuun Tampereella. Vaasassa ei ole yli 20 vuoteen ollut joukkuevoimistelun naisten SM-sarjan joukkuetta, ja Team Lidia nousi nyt tänä syksynä naisten sarjaan. TV Open -kilpailussa joukkue keräsi yhteispisteet 14.85 (max.20).

Team Lidia –joukkueen voimistelijat ovat 15-17-vuotiaita nuoria naisia, ja joukkueessa voimistelevat Aune Rintamäki (kapteeni), Andrea Edman, Jutta Hintikainen, Laura Ala-heikkilä, Mari Hatunen ja Vivian Halmelinna. Joukkuetta valmentaa Sanna Lundström, Petronella Primetta sekä Iiris Tolonen. Joukkueenjohtaja Heidi Nyman.

Team Lidia harjoittelee kuusi kertaa viikossa, noin 16h viikossa + omatoimiset harjoitteet. Joukkue kuuluu Voimisteluliiton SM-valmennusrinkiin sekä Vaasan seudun urheiluakatemiaan. Urheiluakatemia mahdollistaa aamuharjoittelun kolmena aamuna viikossa, jolloin arki-illoista jää aikaa mm. koulutehtäville.

Pitkä ja sinnikäs tie
SM-tason urheilijoilta vaaditaan paljon ja työtä on tehty kovasti. Joukkue aloitti voimistelu-uransa vuonna 2007, kun Lidia-joukkue perustettiin Vasamattariin. Silloin tehtiin päätös, että lähdetään SM-sarjaan. Pitkän tähtäimen suunnitelmat ovat pitäneet ja tässä 10 vuotta myöhemmin ollaan tavoitteessa: Naisten SM-sarjassa ja asetetut pistetavoitteetkin täytettynä! Voimisteluliiton tuki ja liiton maajoukkuevalmentajan Veera Kainulaisen kannustus on luonut uskoa joukkueeseen ja sparrannut voimistelijoita valitsemallaan tiellä.

Kuvassa Team Lidia keväällä 2012, 10-12-vuotiaiden sarjassa. Sijoitus kategoriassa 2.

Vielä kun saataisiin Vaasassakin harjoitusolosuhteet sille tasolle, että SM-tason urheilijoilla olisi riittävät harjoitusmahdollisuudet sekä lajille vaaditut turvalliset kanveesit käytössä, niin useilta loukkaantumisiltä sekä nuorten urheiluharrastuksen lopettamisilta vältyttäisiin.

Seura onnittelee joukkuetta upeasta työstä lajin parissa.

Lisää samasta aiheesta