Lidia Z kohti ensimmäisiä kansainvälisiä kisoja

Joukkuevoimistelun valmennusryhmä Lidia Z koostuu kahdeksasta 11-13-vuotiaasta tytöstä. Joukkueella on ensi viikolla edessä ihka ensimmäiset kansainväliset voimistelukilpailut Virossa, Tarttossa. Kilpailu on Miss Valentine -cup, jossa mukana on myös rytmisen voimistelun huippuja. Lidia Z osallistuu joukkuevoimistelussa 10-12v tyttösarjaan, jossa osanottajia on mm. Virosta, Bulgariasta, Venäjältä, Tanskasta ja Suomesta. Maakiintiö on 5 joukkuetta per maa ja vain kaksi joukkuetta per maa pääsee maakiintiön vuoksi finaaliin.

Alkukilpailu käydään torstai-aamuna ja finaali on perjantaina aamupäivällä. Lidia Z lähtee hakemaan kilpailusta kansainvälistä kokemusta ja vie samalla Vaasaa hyvänä voimistelukaupunkina maailmalle. Joukkueen harjoituksissa onkin välillä harjoiteltu kuulutuksia englanniksi, jotta tytöt osaavat sitten marssia kisamatolle oikeaan aikaan.

Lidiaz2013
Lidia Z harjoittelee kuusi kertaa viikossa, joista neljä harjoituskertaa koostuu lajitreeneistä, yksi on balettia ja yksi kerta viikolla on rytmistä voimistelua. Joukkuetta valmentaa Sanna Lundström ja Jaana Hyrkäs, apuvalmentajina Aino Aurala ja Fanni Katajamäki.

Joukkueessa voimistelee Aune Rintamäki, Aino Norja, Iiris Kallionpää, Milla Halla-Aho, Janika Alanko, Jutta Suomela, Jutta Hintikainen ja Ursula Punnonen.

Kisoja voi seurata livenä verkossa http://www.gymnasticsdvd.de/live/

Lisää samasta aiheesta