Tervetuloa mukaan Vaasan Vasamattariin harrastamaan joukkuevoimistelua. Olemme koonneet pienen infopaketin uusille voimistelijoille.

Koska mukaan?
Joukkuevoimistelun voi aloittaa lähes minkä ikäisenä vain. Seuramme tarjoaa lähes jokaisessa ikäluokassa harraste- ja kilpatoimintaa. Harrastaminen aloitetaan harrasteryhmästä, josta on mahdollisuus edetä kilparyhmään taitojen mukaan. Aikaisemmin lajia harrastanut voimistelija voidaan ottaa mukaan kilparyhmään mikäli taitotaso on riittävä.
Voimisteluliiton kilpailujärjestelmä on rakennettu siten, että myös harrasteryhmät voivat kilpailla kilpasarjan- tai harrastesarjan kilpailuissa.

Mitä mukaan?
Harjoituksissa on päällä ihonmyötäiset treenivaatteet. Joukkueilla on omat, joukkuekohtaiset treeniasut joita tilataan yhdessä elokuussa ja tammikuussa.
Mukana oltava myös juomapullo. Riippuen ikäluokasta, on joukkueen jokaisella voimistelijalla myös hyppynaru, kuminauha, voimistelupallo/vanne/keilat sekä tossut (jv-puolitossut), jotka kuuluvat joukkueen varustukseen. Joukkueet tilaavat myös muita tarvikkeita valmentajien ohjeiden mukaan.
Mutta kaikkea ei tarvitse olla mukana itsellä, seuralla on naruja sekä palloja, joita on mahdollista lainata kauden ajaksi.

Mitä maksaa?
Valmennusryhmillä on joukkuekohtainen kausimaksu, joka koostuu joukkueen treenimääristä. Kausimaksu muodostuu joka kaudelle erikseen. Hintahaitari on noin 80-300€/kausi. Kausimaksun päälle tulee lisenssi (Stara-, harraste tai SM-lisenssi noin 10-80€/vuosi).

Edustusasu
Kaikilla seuran voimistelijoilla olisi suotavaa olla seuran edustusasu, joita tilataan 1-2 kertaa vuodessa. Asu koostuu takista ja housuista sekä vuosittain uudistuvista asusteista. Tilaus tehdään aina lokakuussa. Myös käytettyjä ja pieneksi jääneitä asuja voi ostaa/myydä Vasamattarien Jumppavaate-kirppis FB-sivuilla.

Esiintymis- ja/tai kilpailuasu
Osa joukkuevoimistelua on kaunis puku, joka jokaisella joukkueen voimistelijalla tulee olla. Pukuja hankitaan 1-2 vuodessa ja niiden hinta muodostuu kankaista, ompelusta ja koristeista. Hintahaitari on noin 30-300€/puku. Joskus pukuja myös kierrätetään ja lainataan toisilta joukkueilta.

Harjoituksiin sitoutuminen
Koska on kyseessä joukkuelaji, on tärkeää että jokainen ryhmän voimistelija sitoutuu joukkueen sääntöihin ja käy aktiivisesti harjoituksissa. Poissaoloista on aina tärkeä ilmoittaa ryhmän valmentajalle.

Kilpailu- ja leirimatkat
Kauden aikana tulee myös kilpailu- ja leirimatkoja, joista koostuu lisäkustannuksia. Riippuen joukkueen kilpailusarjasta on matkoja 1-6/kausi. Näihin kuluihin joukkueen vanhemmat yhdessä päättävät kunkin kauden varainkeruusta ja maksusysteemeistä.

Ja älkää epäröikö kysyä lisää, jos jokin asia jäi askarruttamaan!
Joukkueen oma valmentaja osaa vastata tai neuvoa eteenpäin kaikissa kysymyksissä.